Bewonersraad

De Bewonersraad Waterstofwijk Hoogeveen bestaat uit een groep bewoners uit de wijk Erflanden die het project een warm hart toedraagt en geïnteresseerd is in het energievraagstuk. In deze wijk en in de nieuwbouwwijk Nijstad-Oost wil gemeente Hoogeveen met haar partners toewerken naar een gemeenschappelijk doel: een blauwdruk voor toekomstbestendige warmtevoorziening op waterstof. De Bewonersraad is van start gegaan in September 2019. De voorzitter is Cigdem Santing.

Wat de Bewonersraad doet

De Bewonersraad wil in dit project de gesprekspartner zijn tussen bewoners van de wijk Erflanden en gemeente Hoogeveen. De Bewonersraad wil de belangen en gevoelens van de bewoners vertegenwoordigen. De Bewonersraad wil nauw betrokken worden in het proces. We verdiepen ons in het proces zodat we een gesprekspartner kunnen zijn, om ook met buurtgenoten in gesprek te kunnen gaan.

Wat de Bewonersraad niet doet

De Bewonersraad gaat geen taken uitvoeren die bij gemeente Hoogeveen horen. De Bewonersraad neemt dus geen taken van de gemeente over.

Wat er nodig is

Er is goede en leesbare informatie nodig. Dat betekent dat gemeente Hoogeveen de Bewonersraad optimaal en regelmatig informeert. We moeten inzicht krijgen in de verschillende projecten en in het communicatieplan voor bewoners met een tijdspad.

In gesprek met medebewoners

We willen in gesprek gaan met medebewoners, de gemeente en andere betrokkenen. We geven gevraagd en ongevraagd advies over alles wat met deze transitie in onze wijk te maken heeft, op een positief kritische en opbouwende manier. U kunt hierbij denken aan thema als kosten, technische vragen (wat gaat er gebeuren met mijn ketel, gashaard of kooktoestel), veiligheid en draagvlak.

Projectleider bewoners

De bewonersraad heeft in de zomer van 2021 een projectleider benoemd die sinds 1 september 2021 voor de bewoners werkt. Zijn naam is Sjoerd IJdema en hij ondersteunt de bewonersraad en individuele bewoners in de aanloop naar het besluit dat eind 2022 genomen moet worden. Om een goed besluit te kunnen nemen zullen de inwoners ook goed moeten weten waar ze ja of nee op zeggen als de vraag gesteld wordt: willen de inwoners van Erflanden de transitie naar waterstof maken of niet?

Contact

De Bewonersraad gaat graag, met en namens u, in gesprek met de projectgroep over vragen en idee├źn. U kunt hiervoor mailen naar: bewonersraad.erflanden@gmail.com. Wilt u contact met Sjoerd IJdema? Dan kunt u hem bereiken via sijdema@partoer.nl.