Excursie Waterstofproeftuin Groningen

Op het terrein van de Hanzehogeschool in Groningen is in het testcentrum van de RENDO een proefopstelling te zien van de Waterstofwijk in het klein, van het aardgasnetwerk (onder de grond) tot de huisaansluiting met meter en de waterstof cv-ketel. Interessant om eens zelf te gaan bekijken dus!

Logo Waterstofwijk Hoogeveen

Op het terrein heeft RENDO samen met netwerkbeheerder Cogas en BAM Energie & Water een compleet waterstof testnetwerk. Hier kan op een veilige manier veel praktische ervaring met waterstof in de gebouwde omgeving opgedaan worden, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, beheer en onderhoud. 

We nodigen u graag uit om mee te gaan naar Groningen op dinsdag 27 september. We zijn welkom vanaf 17.00 uur. Na ontvangst volgt een toelichting op de waterstofproeftuin door Entrance. Vervolgens vertelt Bastiaan Meijer van RENDO alles over het waterstof testnetwerk. Ten slotte krijgt u een rondleiding door de waterstofproeftuin. Rond 19.30 uur is de excursie afgelopen. 

Gaat u mee? Aanmelden kan door een mail te sturen naar waterstofwijkhoogeveen@hoogeveen.nl. Hierin kunt u aangeven of u zelf rijdt of liever mee wilt rijden. Voor chauffeurs is er een reiskostenvergoeding beschikbaar van 19 cent per kilometer. Verdere info volgt per mail na de aanmelding.